maandag 14 januari 2008

- Ilse 1 maand oud

Vandaag is de eerste ‘vermaanddag’ van Ilse. Precies een maand geleden werd ze geboren, vanavond om 20.20 uur om precies te zijn. Het lijkt al veel langer geleden en er is al veel veranderd.
Het ritme van de huilbuitjes worden wat voorspelbaarder, aan het einde van de middag en begin van de avond is het eigenlijk iedere dag wel raak. We merken wel dat Ilse dan veel last heeft van luidruchtige en opspelende darmpjes. We halen haar niet direct bij de eerste kreetjes uit bed, maar als het huilen lang aanhoudt en er geen aanwijsbare reden voor is, is er maar één manier om haar rustig in slaap te krijgen en dat is door haar bij Betty of mij op de borst te leggen en samen op de bank te liggen. Gelukkig is de onrust ’s nachts merkbaar minder en slaapt ze veel rustiger. De meeste nachten worden maar eenmaal onderbroken voor een voeding, terwijl tijdens de onrustige uren bijna iedere 3 uur wel een voeding moet worden gegeven.

Afgelopen vrijdag zijn we bij de kinderarts in het ziekenhuis geweest. Dit was een standaard controle-afspraak die al bij de geboorte gepland was. Dokter Snoep -leuke naam voor een kinderarts- heeft haar gewogen, wat andere metingen gedaan, naar haar longetjes geluisterd en nog wat andere checks gedaan. Conclusie was dat alles heel erg goed gaat en dat ze niet meer terug hoeft te komen voor vervolgcontroles. Als er nog twijfel was over enig punt van de ontwikkeling van Ilse, of over ons als ouders, zouden er nog wel vervolgcontroles zijn. Goed nieuws dus.

Ik had al eens geschreven over de mogelijke problemen met de kinderopvang als Betty weer gaat werken. Er is weer wat laatste nieuws hierover. Afgelopen weekend kwamen we iemand tegen die bij Betty op de zwangerschapsgym heeft gezeten. Ondanks het feit dat zij nog niet ingeschreven stond heeft zij een aanbieding gehad van de kinderopvang voor één dag per week. Wij hebben nog niets gehoord van dat bureau ondanks dat we al een maand of acht ingeschreven staan! We hebben het bureau gebeld en gevraagd of er plaats voor ons was. In eerste instantie kregen we weer nul op rekest, pas na het noemen van bovenstaande situatie kregen we plotseling 2 dagen aangeboden..... Nu wordt deze aanbieding op papier gezet en krijgen we die binnenkort toegstuurd. Zelfs een derde dag zou mogelijk kunnen zijn, maar dat was nog even afwachten.
Helaas is deze plek niet onze eerste keuze, maar ook niet onze laatste keuze. Het is dus even afwachten op de uiteindelijke aanbieding op papier van dit bureau en van het bureau van onze eerste keuze en dan kunnen we wellicht onze keuze op korte termijn maken. Dit alles was weer een voorbeeld van hoe ondoorzichtig de hele kinderopvang is georganiseerd. In de regio’s waar de kinderopvangcapaciteit beperkt is -in groeiregio’s en nieuwe (vinex)wijken rond en in de grote steden- wordt het heel moeilijk gemaakt om volledig door te werken na de zwangerschap. Zelfs nu dit bevordert wordt vanuit de overheid.

Genoeg over die saaie zaken, zoals beloofd zijn er weer wat fotootjes. Omdat het ’s avonds snel donker is is het moeilijk om heel veel foto’s te nemen. Ik wil liever niet flitsen als ik foto’s van Ilse neem en dan is het eigenlijk niet mogelijk mooie foto’s te nemen binnenshuis met kunstlicht. Hieronder dus weer wat van afgelopen weekend. Ook eentje met mama achter de kinderwagen toen we een stukje langs de plas liepen.

 Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.  Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.
Ilse na de voeding met een voldaan gezicht, met een spuugbel op haar lippen. Spreekt voor zich, een neusje.... Je ziet het, nieuwe ouders vinden inderdaad de simpelste dingen al leuk en bijzonder....

 Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.  Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.
Haar vingertjes aan de duim van mama. Haar oogje.

 Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.
En mama achter de kinderwagen, je kunt zien dat het best koud was.


Sander.

Geen opmerkingen: