maandag 21 januari 2008

- Grote kleine Ilse

Afgelopen week zijn we voor de eerste keer naar het consultatiebureau geweest met Ilse. Alles was goed met haar, ze is ondertussen meer dan een kilo zwaarder dan bij de geboorte, en wij konden er vragen kwijt die ons als beginnende ouders bezig hielden. Met z’n 3-en konden we daarna gerustgesteld en gezond verklaard door het enorme beestenweer terug naar huis. Want rotweer is het wel geweest de afgelopen weken, de bijna constante wind en regen zorgde er voor dat Ilse maar weinig buiten is geweest. Voor de komende dagen ziet het er ook niet goed uit helaas.
We hebben gehoord dat na drie of vier weken na de geboorte, als de darmen zich verder ontwikkelen, het heel normaal is dat baby’s regelmatig last van krampjes hebben. Ilse heeft haar goede en slechte dagen wat dat betreft. Gelukkig zijn de meeste nachten heel rustig, maar zeker overdag heeft ze vaak last van krampjes en moeite met het verwerken van de voeding. Dan komt ook bijna altijd een deel van de voeding weer terug.
Als Ilse later overgaat van moedermelk naar kunstvoeding, en later weer van kunstvoeding naar vaste voeding, krijgen we weer een periode waarin de darmpjes op zullen gaan spelen omdat zij zich moeten aanpassen aan de nieuwe voeding.
Afgelopen weekend weer kraamvisite gehad. Hun eerste reactie was dat Ilse zo klein is. En zo horen we dat wel vaker. Het blijft ons steeds verbazen dat mensen Ilse zo klein vinden. Voor ons is ze in de afgelopen 5 weken al zoveel gegroeid. We zouden bijna vergeten dat ze eigenlijk pas een paar dagen geleden geboren had moeten worden als we uitgaan van de uitgerekende datum.
Er zijn wat positieve ontwikkelingen op het gebied van de opvang. Het ziet er naar uit dat we drie dagen opvang hebben, weliswaar niet op de kinderopvang die bovenaan ons lijstje staat, maar hij staat gelukkig ook niet onderaan. We blijven ingeschreven staan bij de opvang van onze eerste keus, maar daar zullen we waarschijnlijk niet vanaf april welkom zijn. Als Betty in april weer gaat werken hebben we in ieder geval opvang bij een goede kinderopvang. Dat scheelt een boel zorgen.
Hieronder weer wat fotootjes. Als het opvalt dat het groene truitje dezelfde is als die Ilse op de foto’s van vorige week aanhad, betekent dat niet dat ze nooit wat anders aan heeft. Het is alleen maar toeval, dat kan ook bijna niet anders, want alle truitjes worden meerdere keren per week gewassen.....
De eerste twee foto’s laten goed zien hoe Ilse er uitziet als ze net voeding heeft gehad, suf en tevreden dus. De derde foto is van het badje afgelopen weekend. En de laatste is hoe Ilse er uit ziet als ze voeding wil.
Tot de volgende keer.

Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat. Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.
Suf en tevreden.... Misschien lijkt het net alsof ze nadenkt, maar dat is echt niet zo.

Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat. Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.
Mama, laat me niet los! Meer....meer......MEER!!!


Sander.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Nou, ik heb de blog gevonden hoor. Echt leuk, al die foto's, maar je mag nog wel iets doen aan de sappigheid van je verhalen, Sander ;-) Overigens allemaal wel heel herkenbaar: krampjes enzo ;-(

Heel veel gelukgewenst met kleine grote kleine Ilse!

Oh ja, nog een vraagje. Ik zie dat jullie zo'n supersonische kinderwagen hebben, maar waar laat je dan je boodschappen, of laat je die gewoon thuisbezorgen...???

Groetjes, Marie-Louise

Anoniem zei

He Sander, ik hoorde van Marie-Louise over jullie blog en ben meteen even gaan kijken. Ziet er heel leuk uit. De kleine lijkt op jou vlgs mij. Nogmaals van harte gefeliciteerd