maandag 19 april 2010

- Geen speentje meer!

Vorig weekend ontdekten we dat er een scheurtje in het speentje van Ilse zat.
We vonden het een mooi moment om eens te testen hoe het zou gaan zonder speentje. Ilse gebruikte het speentje sowieso alleen nog maar tijdens het slapen, op de momenten dat ze wakker was keek ze er niet naar om. Nu was de tijd gekomen om ook tijdens het slapen de speen weg te laten.

We hebben Ilse zelf de speen laten weggooien. Ilse vond het de laatste tijd sowieso leuk om dingen in de prullenbak te gooien. Ze begreep ook goed dat het speentje kapot is, dat ze ‘m daarom weggooide en dat ze nu zonder speentje moet slapen.
De eerste twee dagen ging het erg goed. Ilse sliep prima, net zo rustig als anders. En omdat het zo soepel ging hebben we ook het gelijk doorgezet naar de opvang. Ook daar ging het goed. De derde nacht ging echter heel anders. We hadden het onszelf makkelijk kunnen maken door toch weer een speentje te geven, voor de zekerheid hadden we natuurlijk nog wel ergens een speentje achter de hand. Maar ondanks dat we tot een uur of drie ’s nachts door Ilse wakker gehouden werden en met Ilse bezig zijn geweest om haar te kalmeren of in slaap te krijgen, hebben we toch volgehouden en is ze uiteindelijk in slaap gevallen. ’s Ochtends kon ze gelukkig uitslapen, dat deed ze ook en sindsdien hebben we geen problemen meer gehad.

We hebben haar een paar dagen geleden beloofd dat ze een kado mocht uitzoeken als ze goed zou blijven slapen zonder speentje. Afgelopen zaterdag was het zo ver en zijn we ’s ochtend met z’n drietjes naar de speelgoedwinkel gegaan. We hebben het een paar keer over een nieuwe baby-pop gehad met haar, dus dat zag ze wel zitten. Echter bij de ingang van de speelgoedwinkel stond een rek vol met plastic ballen. Eén daarvan had een afbeelding van “Hello Kitty” er op. Het was al snel duidelijk dat ze die wilde hebben. We hebben nog naar een paar poppen gekeken, maar nee, de bal moest het worden. Grappig dat ze een bal van 4 euro zoveel liever had dan een baby-pop die misschien wel ergens tegen de 40 euro kan kosten. Maar goed, de tijd dat ze dat door gaat hebben komt ook nog wel weet ik uit ervaring.
Dus ze heeft wederom een belangrijke stap gezet, Ilse is nu van het speentje af!

Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.
Het gaat dus om die roze bal rechts op de foto. Hier zijn we trouwens gezellig aan het picknicken, het was zulk lekker weer!

Tot de volgende keer.

Sander.

Geen opmerkingen: