maandag 18 januari 2010

- Potje mama

Ilse heeft enige maanden geleden interesse gekregen in het potje. Op de opvang zag ze natuurlijk al die kinderen steeds op een potje zitten en dat wilde ze thuis ook. We hebben een mooi potje gekocht waarvan je de bovenkant los kunt halen en op de bril van de wc kunt zetten. Op die manier kan Ilse ook op de echte wc zitten.
Ilse vind het ook al een tijdje heel interessant om te weten wat papa en mama op de wc doen. De wc is voor haar dan ook ‘potje mama’.
Hieronder zie je een foto van Ilse op de wc. Het is niet de allereerste keer, maar wel één van de eerste keren. En zoals je ziet vindt ze het hartstikke leuk. Ze doet nog helemaal niets als ze er zit, behalve tolietpapier verzamelen.

We zijn ongeveer 2 maanden geleden begonnen met haar zo nu en dan op het potje te zetten, maar tot nu toe is er nog niets in het potje gebeurd. Steeds als ze in bad gaat (2 of 3 keer per week) gaat ze ook even op het potje. En ze begint ook de link te leggen met plassen en op het potje zitten, dus heel soms vraagt ze ook om op het potje te mogen.
Het is nog zeker geen potjes training, zo ver is ze nog niet. Maar goed, ze is ook nog wel erg jong. Ze vindt het gelukkig leuk tot nu toe en heeft tenminste geen angst voor het potje of de grote wc.
Het zal allemaal dus wel goedkomen als we echt gaan oefenen.


Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.


Sander.

Geen opmerkingen: