donderdag 26 maart 2009

- Naar het strand

Even een berichtje om een mooie foto van Ilse en mama op het strand te kunnen tonen. We zijn namelijk afgelopen weekend, tussen de slaapjes door, naar het strand geweest. Helaas was het nogal winderig en niet echt warm, maar de zee had toch aantrekkingskracht. Ze vond het zo dicht aan de waterlijn wel interessant denk ik. Als de temperatuur (ook die van het water) een beetje beter wordt gaan we zeker terug, maar dan met een emmertje en schepje.

Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.

Nog even wat laatste nieuws.... Zoals je weet krijgt Ilse nog steeds borstvoeding. Daar zijn we allemaal erg blij mee, het is het beste wat ze kan krijgen. Op de werkdagen van mama kreeg Ilse haar middagvoeding mee vanuit de vriezer naar de kinderopvang. En mama kolfde dan 1 of 2 keer per dag op het werk. Om te kunnen kolven had ze van een vriendin een super-de-luxe kolfmachine te leen gekregen.
Maar aan alles komt een eind, en zo ook aan dit. Het kolfapparaat moest terug. Dus nu, na meer dan 15 maanden, kolft mama niet meer en wordt de voorraad in de vriezer afgebouwd. We zijn nu rustig bezig om Ilse te laten wennen aan melk drinken. Op dit moment wil ze geen melk uit een bekertjes drinken, behalve als het met een rietje mag, dan drinkt ze het goed....
De borstvoeding in de ochtend en in de avond wordt wel nog steeds gewoon door mama gegeven, en op de dagen dat mama samen met Ilse thuis is krijgt Ilse ook ’s middags nog borstvoeding. We hopen dat ze de komende weken, zoveel voorraad hebben we nog in de vriezer, de middagvoeding compleet vervangt door bijvoeding zoals bijvoorbeeld brood, fruit en melk.

In het vorige bericht heb ik er al over gesproken en foto’s getoond dat Ilse haar eerste stappen aan de hand van papa, mama of de loopkar kan nemen. De tijd en de afstand dat ze loopt neemt snel toe en de coördinatie gaat ook snel vooruit. Als we zeggen “Ilse, handje?”, dan steekt ze haar arm uit, pakken we haar handje en loopt ze met ons mee. Ze houdt dan onze wijsvinger vast en met de rest van onze hand houden we haar onderarmpje vast. Als ze valt kunnen we haar op deze manier makkelijk ‘opvangen’.
Ze doet het fantastisch!

Sander.

Geen opmerkingen: