vrijdag 29 februari 2008

- 5 Weken later....

Het is bijna 5 weken na het vorige bericht. Het heeft zo lang geduurd omdat de laatste weken Ilse meer wakker is dan daarvoor, ze meer aandacht nodig heeft en wij als papa en mama mede daardoor wat minder tijd hebben om aan zaken als de weblog te besteden. We beloven dat we zullen proberen weer wat vaker een berichtje hier te posten.
Het is intussen zo lang geleden dat Ilse alweer bijna 2 maal zo oud is als bij het laatste bericht hier op de weblog. We merken dat Ilse de laatste tijd over het algemeen minder last heeft van krampjes, maar op de dagen dat ze er nog last van heeft is dat ook in alle hevigheid.
Ook begint zich intussen iets wat lijkt op een slaap- en eetritme te ontwikkelen. We zijn gestopt met het wekken van Ilse voor het geven van voeding. Daar laten we haar nu zelf voor komen. Mama is ook bezig met het schrijven van een stukje, dat zal hierna ook wel op de weblog verschijnen. Daarin verteld ze nog meer over haar slaapgedrag.
Eén van de favoriete tijdsbestedingen van Ilse is het 'lezen' van een boekje met daarin afbeeldingen van ijssterren. Witte ijssterren op een zwarte achtergrond, of andersom. Steeds wanneer we dit boekje laten zien aan Ilse is het net alsof ze een spannend verhaal leest. Ze blijft er heel gericht en geconcentreerd naar kijken. We gebruiken het vaak als ze tijdens ons avondeten wakker is en haar even wat te doen willen geven. Het fijne is dat we steeds weer dezelfde bladzijde kunnen laten zien, dat heeft ze niet door nog. Door de grote vormen en hoge contrasten kan ze dit goed zien en ze zeggen zelfs dat het goed is voor de ontwikkeling van haar hersentjes.

Hier weer twee recente fotootjes van Ilse.

Deze foto is van nog geen twee weken geleden. Ze is hier net twee maanden oud.



Deze foto is op dezelfde dag genomen als de foto hierboven.

Sander.

1 opmerking:

Anoniem zei

hoeveel kinderen hebben jullie eigenlijk??????