donderdag 14 mei 2009

- Het gaat erg goed!

Het gaat allemaal zo goed de laatste tijd dat er weinig ‘noodzaak’ is om over te berichten op de weblog. Ilse is al een relatief lange periode niet ziek geweest, soms wat snotteren, maar dat mag geen naam hebben. Ze eet en drinkt prima, het lopen gaat met sprongen vooruit. Spreekwoordelijk gesproken dan, want echt springen kan ze nog niet....
Ilse is de laatste tijd ook wat verlegen geworden. Als we visite hebben hangt ze aan de broekspijpen van mama -papa is dan ook niet goed genoeg-. Als het een bekende is die wel eens vaker langskomt gedraagt Ilse zich al snel enigszins normaal, maar blijft ze wel alert en blijft ze ook iets passiever (minder los lopen, minder vaak spontaan kraaien van plezier, etc.). Als het echter een volslagen onbekende is voor Ilse duurt het veel langer totdat ze loskomt en vaak gebeurt dat helemaal niet tijdens dat bezoek. Grappig om te zien dat haar ontwikkeling plotseling op een punt is gekomen waarop verlegenheid zijn intrede heeft gedaan. Hopen dat het niet al te erg gaat worden.....

Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.

Ilse tussen de paardenbloemen.

Komende week gaan we op vakantie naar opa en oma Frankrijk. Eens zien hoe ze zich houdt als ze zo lang in het autostoeltje moet zitten. Vroeger, voordat Ilse er was, was het zo’n 7,5 a 8 uur rijden, we houden er nu rekening mee dat we er in totaal een uur of 11 over zullen doen. We zijn erg benieuwd hoe het zal gaan.
Aan de ene kant horen we van ervaringsdeskundigen dat het wel mee zal vallen, als we haar maar een beetje bezig kunnen houden en regelmatig tijdens de uurtjes dat ze wakker is een uitgebreide stop houden om haar wat energie kwijt te laten raken. Ze zal ook wat uurtjes slapen in de auto en dan kun je lekker doorrijden, hopelijk. Maar aan de andere kant, Ilse zal vroeger uit bed gehaald worden dan normaal. En Ilse reageert niet altijd even fijn op geforceerd ontwaken..... En na het wakker worden mag ze normaal gesproken lekker in huis rondlopen en spelen. Nu zal het echter zo zijn dat Ilse direct na wakker worden en eten in het autostoeltje gaat omdat we anders ’s avonds te laat op de bestemming gaan aankomen. Heel anders dus dan haar normale ritme en we maken ons ook wel een beetje zorgen over hoe ze daarop reageert.
Gelukkig is Ilse een makkelijk en lief meisje, maar ja, dat is volgens ons omdat we haar voldoende rust en regelmaat (en veel liefde en plezier) geven. We hopen dat die basis voldoende is om een prettige reis met haar te hebben.

Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat. Klik op de foto en een nieuw venster zal openen

met deze foto op groot formaat.
Ilse aan de pasta... Met tomatensaus natuurlijk!

Ilse is op dit moment de oudste in haar groep op de kinderopvang. Zodra een kindje anderhalf jaar is, kan lopen en één slaapje per dag heeft gaat ze over naar de volgende groep. Nu loopt Ilse al wel, maar ze heeft op enkele uitzonderingen na nog altijd twee slaapjes per dag. Bij elkaar goed voor zo’n 3 a 3,5 uur slaap. Als ze één slaapje heeft, wat heel soms voorkomt als ze ’s ochtends pas laat wakker wordt, slaapt ze ook ongeveer 3 uur.
Haar vriendinnetje Noemi, waarmee ze lang in de zelfde groep heeft gezeten, is al naar de volgende groep. Het zou alleen al daarom leuk zijn als Ilse ook over zou gaan binnenkort. Daarnaast denk we dat het goed zou zijn voor Ilse als ze gestimuleerd wordt door kindjes die net zo oud of iets ouder zijn dan zijzelf is. Dat is op dit moment in haar huidige groep niet het geval. Als ze over gaat zal ze wel haar huidige leidsters missen. Want ze heeft een hele goede band met Sevcan, Silvia en Fatma. Als Ilse ’s ochtends wordt gebracht is het afscheid met mama altijd maar kort. Want zodra ze bij de één van deze leidsters op schoot zit lijkt het alsof ze mama al vergeten is.

Tot na de vakantie!
Sander.

Geen opmerkingen: